Tapahtuma-alan yrittäjien voitava harjoittaa elinkeinoaan – kokoontumisrajoitteet purettava

09/06/2020

Tapahtuma-ala edellyttää, että hallitus purkaa seuraavaksi tapahtuma-alan rajoitteita. Voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ovat johtaneet siihen, että tapahtuma-alalla elinkeinon harjoittaminen on käytännössä tehty mahdottomaksi. Osana rajoittamistoimenpiteiden purkua 500 henkilön raja kokoontumisrajoituksista pitäisi purkaa välittömästi, ei vasta elokuussa.
Tapahtuma-ala työllistää yli 50 000 henkilöä ja sen liiketoiminnan arvo on noin 5 miljardia euroa. Alan työllisyys- ja talousvaikutukset ovat mittavat.
Tapahtuma-alalla koronakriisin vaikutukset ovat näkyneet kriisin ensimmäisestä päivästä lähtien. Nyt tapahtuma-ala on vähitellen avautumassa maailmalla. Saksan osavaltioista osa avaa messut jo alkukesästä, osa loppukesästä. Myös Hollanti ja Puola ovat avaamassa yritystapahtumia ja messuja. Messujärjestäjät maailmalla ovat jo laatineet alan sisäisiä omavalvontaan liittyviä ohjeistuksia, joiden käytäntöä Suomessa seurataan tarkkaan.
Maailman Terveysjärjestö WHO on ohjeistanut 29. toukokuuta tapahtumajärjestäjiä, eikä suosittele enää niiden kategorisia kieltoja. Tärkein kriteeri tapahtuman järjestämiselle on tietenkin epidemiatilanne, mutta WHO:n dokumentissa tunnistetaan myös ihmisten kohtaamisten tärkeys hyvinvoinnille ja mielelle.
Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos sekä ministeriöt ovat ohjeistaneet tapahtumajärjestäjiä Suomessa. Näiden ohjeiden pääperiaatteet ovat kaikissa tilaisuuksissa samat: tilaisuuksiin ei saa tulla sairaana, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä siivouksesta on huolehdittava ja muihin ihmisiin on pidettävä 1 – 2 metrin etäisyys.
Tapahtuma-alan ammattilaiset osaavat järjestää turvallisia tapahtumia näiden ohjeiden valossa. Meillä on tapahtumien järjestämiseen parhaat asiantuntijat. Lisäksi olemme tottuneet toimimaan haastavissa olosuhteissa, osaamme organisoida sekä ratkaista ongelmia luovasti.

Tämänkin teollisuuden alan on voitava harjoittaa elinkeinoaan.

Lisätietoja:

Yleistä:                               
Risto Oksanen, 
Puheenjohtaja, Sponsorointi & Tapahtumamarkkinointi ry
risto.oksanen@sjtm.fi , 0400 656482
Tapahtumatoimistot & AV-tekniikka:                      
Jarno Uusitalo, CEO, Bright Finland Oy
jarno.uusitalo@brightgroup.com, 050 305 8569
Messut:                             
Ninni Arion, CEO, Wulff Entre Oy
ninni.arion@wulffentre.com, 
050 3967 560

Top
X