Tutkimus: Ruisrock ja Pori Jazz suomalaisten suosikkitapahtumat – TUSKA nousussa

28/03/2018

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight on tutkinut 13:tta kertaa suomalaisten kiinnostusta kulttuurikohteisiin.

Ruisrock ja Pori Jazz ovat suomalaisen aikuisväestön (18+) keskuudessa kiinnostavimmat kulttuuritapahtumat. Kestosuosikit ovat sijoittuneet tutkimuksessa kulttuuri-, musiikki- ja kaupunkitapahtumien kärkeen jokaisena vuonna 2010-luvulla.

Kiinnostavimmat kulttuuritapahtumat

Väestö 18+

Ruisrock

Pori Jazz

Emma Gaala

Savonlinnan Oopperajuhlat

Provinssirock

 

Suurimmasta noususta vastasi 20-vuotista taivaltaan juhlinut Tuska Festival, joka on noussut 30-44-vuotiaiden keskuudessa kiinnostavimmaksi kulttuuritapahtumaksi. Perinteiset rockfestivaalit pitävät tässä ikäluokassa pintansa, sillä Tuskan jälkeen seuraaviksi sijoittuvat Provinssi, viime vuoden ykkönen Ruisrock ja Ilosaarirock.

Yli 60-vuotiaiden keskuudessa kiinnostavimmat tapahtumat ovat Tangomarkkinat, Savonlinnan Oopperajuhlat ja Pori Jazz. Kyseiset tapahtumat kiinnostavat jopa neljäsosaa vanhimman ikäluokan vastaajista.

18–29-vuotiaissa viiden suosituimman tapahtuman joukkoon nousevat Ruisrockin ohella Provinssi, Flow Festival, Weekend Festival ja Blockfest. Ruisrockista kiinnostuneita on nuorten aikuisten keskuudessa jopa kolmasosa ikäryhmästä.

Kiinnostavimmat kulttuuritapahtumat ikäryhmittäin

18–29-vuotiaat

30–44-vuotiaat

45–59-vuotiaat

Yli 60-vuotiaat

Ruisrock

Tuska

Kotkan Meripäivät

Tangomarkkinat

Provinssi

Provinssi

Ruisrock

Savonlinnan Oopperajuhlat

Flow Festival

Ruisrock

Emma Gaala

Pori Jazz

Weekend Festival

Ilosaarirock

Pori Jazz

Emma Gaala

Blockfest

Suomipop-festivaali

SuomiAreena

Jussi-gaala

 

Vuosittaisessa kulttuuria, urheilua ja vaikuttajia käsittelevässä tutkimuksessa haastateltiin 2114 täysi-ikäistä suomalaista 12.2.–27.2.2018 välisenä aikana. Tutkimus toteutettiin Survey Sampling International -nettipaneelin kautta ja otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta.

Tutkimuksesta

Sponsor Insightin vuosittainen Sponsor Navigator-tutkimus selvitti 13. kerran suomalaisten kiinnostavimmat kulttuuri-, viihde- ja urheilukohteet.

Tutkimuksessa selvitetään mm:

–       Kiinnostus kulttuuriin (festivaalit, tapahtumat, museot, taidemuseot, teatterit, artistit, bloggarit, tubettajat, vaikuttajat)
–       Kiinnostus urheiluun (lajit, tapahtumat, liigat, seurat, maajoukkueet, urheilijat)
–       Kiinnostus järjestöjen toimintaa kohtaan (humanitääriset, vapaaehtoisjärjestöt)
–       Kohteiden herättämät mielikuvat
–       Tietokannassa yli 1000 kohdetta

Top
X