Syyskuun sponsorointinosto: Mestis ja hengenpelastajaliigan kausi 3.

11/10/2021

Hengenpelastajaliigan kolmas kausi käynnistyy! Mestis-joukkueiden kannattajat auttavat jälleen kilpaa potilaita, kun Hengenpelastajaliiga jatkuu kaudella 2021–2022. Yhteistyö Veripalvelun kanssa sai alkunsa jo vuonna 2019, ja kampanja on kehittynyt ja kasvanut vuosien kuluessa, hyvän asian puolesta. Tähän mennessä Hengenpelastajaliiga on kerännyt potilaille apua jo yli 4500 verenluovutuksen verran.

Mitä hengenpelastajaliiga tarkoittaa?

Hengenpelastajaliigassa jääkiekkofanit luovuttavat verta ja keräävät samalla pisteitä joukkueellensa.

Ainutlaatuisessa Hengenpelastajaliigassa kisataan Mestis-seuran kannattajien verenluovutusaktiivisuudesta sarjataulukon muodossa. Haastekisa jatkuu maaliskuun 2022 loppuun saakka.

Yhdestä luovutuskerrasta joukkue kuittaa sarjataulukkoon kolme pistettä. Laskenta perustuu siihen, että yhdellä luovutuskerralla voi auttaa jopa kolmea potilasta, kun luovutetusta verestä tehdään punasolu-, verihiutale- ja plasmavalmisteita.

Pelillisyys osana kampanjaa

Kolmannen kauden kunniaksi Hengenpelastajaliiga on saanut oman sivuston hengenpelastajaliiga.fi, jossa joukkueiden hengenpelastusaktiivisuutta voi seurata viikoittain päivittyvästä sarjataulukosta. Kauden päätyttyä eniten pisteitä kerännyt seurayhteisö palkitaan “Vuoden hengenpelastaja”-palkinnolla.
Sarjataulukko päivittyy viikottain, joten ajantasaista tilannetta voi seurata halutessaan.
Veripalvelun punaista kypärää kantavat otteluissa kuukausittain vaihtuvat pelaajat. Joukkueet valitsevat keskuudestaan pelaajan, joka on toiminut esimerkillisesti kentällä ja sen ulkopuolella.
Hengenpelastajaliigan voiton kuittasi viime kaudella toistamiseen TUTO Hockey lähes 450 luovutuskerralla.

Hengenpelastajaliigaan voi osallistua kuka tahansa kertomalla verenluovutuksessa käydessään sen Mestis-joukkueen nimen, jonka VeriRyhmään haluaa liittyä, eli jolle haluaa luovutuspisteensä lahjoittaa.

“Olen iloinen, että meidän yhteisössä on otettu tämä yhteistyö hyvin vastaan, ja kannattajat ovat aktivoituneet luovuttamaan verta. Erityisen hienoa on se, että voimme Mestiksen kautta vaikuttaa yhteiskunnallisesti. Yhteistyön seuraava iso askel on jo työpöydällä, sillä haaveena olisi avata hengenpelastajaliiga myös muille lajeille”, kertoo Mestiksen johtaja Olli Aro.

 

Top
X