Marraskuun sponsorointinosto on Salibandyliiga ja Suvera -yhteistyö

05/12/2019

Hyvässä tapauksessa onnistumme toteuttamaan mielenkiintoisen yhteistyön ja onnistumme samalla antamaan jotain ympäröivälle maailmalle. Nämä kriteerit täytti Marraskuun sponsorointinosto – Salibandyliiga ja Suvera -yhteistyö.

Suvera on päihdekuntoutusta ja mielenterveyspalveluita tarjoava yritys, ja he halusivat yhdessä Salibandyliigan kanssa lisätä tietoisuutta meidän kaikkien inhimillisyydestä. Toimijoiden yhteiskampanja alleviivaa sitä, että meillä kaikilla on ongelmia – myös heillä, joista ei ikinä uskoisi – ja ongelmista tulisi uskaltaa avoimesti puhua. Minulla on ongelma -kampanjassa omista ongelmistaan puhuvat huippu-urheilijat, jotka antavat kasvot sille, että loppujen lopuksi olemme kaikki ihmisiä.

– Halusimme nostaa esille sitä, että ongelmista pitäisi uskaltaa puhua. Toisinaan voi olla voimaannuttavaa sanoa ääneen, että kamppailee vaikkapa päihdeongelman tai masennuksen kanssa, ja siinä sanoessa huomata, että vastapuolellakin on ollut haasteita vastaavanlaisten asioiden kanssa. Tietoisuus siitä, ettei edes ihailua osakseen saavat urheilijat ole täydellisiä yksilöitä, helpottaa omankin keskeneräisyyden kohtaamista, Salibandyliigan markkinointipäällikkö Toni Nikunen summaa.

Kampanja toteutettiin kummankin tahon verkkosivulla, jossa on mahdollista katsoa Minulla on ongelma -kampanjaan osallistuneiden pelaajien videoita. Sosiaalisessa mediassa kampanjanostoa julkaistiin #minullaonongelma -tunnisteen alla. Tällä kertaa päädyttiin etenemään kampanjan kanssa orgaanisesti ja valjastettiin seurat myös markkinoimaan tahoillaan tärkeää asiaa.

– Hienoa palautetta on kuulla, että videoilla puhuvat pelaajat ovat saaneet kiitollisia yhteydenottoja, joissa heitä on kiitelty rehellisyydestä – joka on kannustanut myös itseä kenties hakemaan apua, tai ainakin suhtautumaan omaan itseen armollisemmin esimerkiksi omien päihde- tai mielenterveysongelmien edessä. Kampanjalla haluamme myös herätellä esimerkiksi seurojen valmentajia olemaan herkillä omien valmennettavien suhteen. Tästä puhuimme paljon esimerkiksi kampanjassa mukana olleiden EräViikinkien kanssa. Parasta on, jos ongelmiin päästään yhdessä hakemaan apua, ennen kuin tilanteet eskaloituvat ja kriisiytyvät, Toni Nikunen summaa.

Katso videoita ja lue lisää kampanjasta täältä.

Top
X