Lokakuun sponsorointinosto: STARK on Suomen olympiajoukkueen uusi pääyhteistyökumppani

01/11/2021

Starkin ja Olympiakomitean uusi yhteistyösopimus jatkuu Pariisin kesäkisoihin ja vuoden 2024 loppuun asti. Pitkäjänteinen markkinointiyhteistyö rakentuu urheilija-valmentaja-parien kasvutarinoille. Millaisia vastinpareja ovat olympiaunelmia tavoittelevat ammattiurheilijat ja heidän ammattivalmentajansa? Millaista on se arkinen tiimityö, joka luo pohjan arvokisamenestykselle?

– Tässä maailmassa kukaan ei pärjää yksin. Jokaiselle työmaalle ja kentälle tarvitaan tueksi ammattilaisia, jotka tekevät pitkäjänteistä työtä tinkimättömällä ammattiylpeydellä ja intohimolla. Myös huippu-urheilussa jokaisen yksilön takana on tiimi, Stark Suomen kaupallinen johtaja Jarmo Salmi sanoo.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki toivottaa Starkin tervetulleeksi Suomen olympiajoukkueen pääyhteistyökumppaniksi.

– Ilman osaavaa valmennusta on vaikea tavoitella kansainvälistä menestystä. On todella arvokasta, että Stark-yhteistyö nostaa esille urheilijoiden taustavoimia, kuten valmentajia ja muita asiantuntijoita.

Teema nostaa urheilijoiden taustajoukkoja ja erityisesti valmentajan roolia

– Olympiajoukkue-kumppanuuden kautta voimme rakentaa pidemmän sisältösarjan, johon mahtuu useampia urheilutarinoita ja jossa voimme syventyä urheilun arkeen aivan uudella tasolla, kertoo Jarmo Salmi.

Kumppanuuden käynnistävä, ensimmäinen esimerkki urheilijan ja valmentajan tiiviistä yhteistyöstä on taistelupari maastohiihtäjä Ristomatti Hakola ja valmentajansa Antti Hagqvist. Teema konkretisoituu heidän yhteisessä, monivuotisessa matkassaan. Hagqvist on valmentanut 30-vuotiasta Hakolaa jo 13 vuoden ajan.

– Se, miten valmentaja saa urheilijan jaksamaan vuodesta toiseen, ja miten harjoittelu vaikuttaa, merkitsee enemmän kuin menestys juniori-ikäisenä. Ristomatti on aina ollut äärimmäisen kunnianhimoinen harjoittelija, jota on pitänyt enemmänkin jarrutella kuin patistella, Hagqvist toteaa.

Ensi vuonna valmentajavastuu vaihtuu. Tulevalle kaudelle kaksikon yhteistyössä tapahtuu muutos, kun maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen ottaa Hakolan valmennusvastuun Hakolan, Hagqvistin ja Pasasen yhteisellä päätöksellä.

– Olen luvannut Ristomatille, että autan häntä sekä urheilussa että elämässä niin pitkään kuin hän tarvitsee. Joskus urheilijaa voi auttaa parhaiten ulkoistamalla itsensä valmennuksesta ja nyt oli sen aika, Hagqvist jatkaa.

Hakolan kisakausi alkaa Rukan maailmancupista marraskuun lopussa. Päätavoite on Pekingin olympialaisissa helmikuussa -22.

Urheilu ja rakentaminen ovat tiimityötä

Stark Suomen kaupallinen johtaja Jarmo Salmi odottaa yhteistyöltä paljon.

– Olemme tehneet menestyksekästä urheilijayhteistyötä aikaisemminkin. Yhteistyömme yksinpurjehtija Ari Huuselan kanssa marraskuussa 2020 käynnistyneessä Vendée Globe -purjehduskilpailussa palkittiin SPOT:n gaalassa Vuoden Sponsorointiteko -palkinnolla.

– Haluamme nostaa esiin sellaista työtä, mikä usein jää varjoon. Näin käy usein myös rakentamisessa. Kun rakennus on valmis, ovat rakentajat jo uusilla työmailla.

– Stark haluaa olla ammattirakentajille yhtä tärkeä luottokumppani kuin valmentaja on urheilijalle. Yhteistyö on kaiken kulmakivi niin rakentamisessa kuin urheilussa, Salmi kiteyttää.

Top
X